Održan prvi kongres SKOJ Crne Gore

by | okt 27, 2023 | Čuj - viđi - javi | 0 comments

Javlja: Sekretarijat SKOJ CG

21. Oktobra 2023 u Podgorici pod sloganom ,,Neka bude borba neprestana!” održan je prvi kongres Crnogorskog ogranka Saveza Komunističke Omladine Jugoslavije. Ovim kongresom naša organizacija ozvaničila je i učvrstila svoje djelovanje, postavljajući sebe kao avangarda progresivne omladine Crne Gore i braniteljom slobodarske trinaestojulske tradicije.

Na kongresu su diskutovane teme trenutnog stanja u Crnoj Gori, radu organizacije kao i predložene rezolucije. Ustanovljeni su organizacioni organi, budući plan rada kao i niz rezolucija koje se tiču mladih, antifašizma, anti-imperijalističke borbe, rodne ravnopravnosti i mentalnog zdravlja.

Na kongresu su izglasani Centralni komitet i Sekretarijat, a na mjesto prvog sekretara postavljen je drug Jovan Mandić. Utvrđeni su mjesni komiteti Podgorica, Nikšić, Boka i Sjever kao i ženski komitet.

Osim delegata iz svih krajeva Crne Gore, kongresu je prisustvovao generalni sekretar SKOJ-a Miloš Karavezić kao i naši prijatelji iz Građanske Mreže Nesvrstani i Jugoslovenske Komunističke Partije Crne Gore. Pozdravima gostujućih organizacija pridružili su se i više komunističkih omladinskih organizacija iz svijeta.

Sekretarijat SKOJ CG
Podgorica 26.10.2023

0 Comments

Submit a Comment