Izrazi se kroz GIF i osvoji nagradu!

by | okt 17, 2023 | Šta ima? | 0 comments

Svijet digitalne umjetnosti je u stalnom razvoju, a GIF-ovi su postali snažan način izražavanja. Pridružite nam se u novom kreativnom izazovu!

NVO TNT vas poziva da svojom kreativnošću učestvujete u projektu GIF UP! i osvojite VRIJEDNE NAGRADE. Projekat GIF Up! stavlja akcenat na teme kao što su:

–          sloboda izražavanja,

–          borba protiv lažnih vijesti,

–          digitalizacija,

–          promocija digitalne pismenosti i

–          učešće civilnog društva odnosno građana/građanki u procesu donošenja odluka…

Ako prepoznajete izazove crnogorskog društva u ovim oblastima, imate ideju kako kroz umjetnički izraz da rasvijetlite neki od njih i ponudite rješenja, ovo je prava prilika za vas.

Tražimo od vas da nam dostavite GIF koji obrađuje neku od gorenavedenih oblasti. Izbor alata i tehnika je potpuno na vama. Svaki autor/autorka može dostaviti do pet radova, ali može biti nagrađen/a samo za jedan.

Napomena: Rad koji šaljete na konkurs ne smije da sadrži materijal koji podliježe autorskim pravima.

U okviru konkursa, stručni žiri će odabrati tri najautentičnija GIF-a i dodijeliti im nagrade. Prva nagrada – lap top u vrijednosti 500 eura, druga mobilni telefon u vrijednosti od 300 eura i treća mobilni telefon u vrijednosti od 200 eura.

Sastav žirija:
istoričarka umjetnosti dr Tatjana Koprivica
vizuelna umjetnica i aktivistkinja mr Tanja Markuš
vizuelni umjetnik dr Zdravko Delibašić

Logističku podršku žiriju pružiće projektni tim.

Kriterijumi ocjenjivanja su:

–          Originalnost

–          Kvalitet izrade

–          Relevantnost teme

–          Kreativnost i inovativnost u pristupu

Želimo da naglasimo važnost originalnosti i kvaliteta, pa zato podstičemo sve zainteresovane da pristupe ovom izazovu sa puno kreativnosti.

Rezultati konkursa će biti objavljeni na sajtu TNT-a.

Radovi koji po ocjeni žirija zadovolje kriterijume biće prikazani 29. oktobra na GIF UP! noći u sklopu revije muzičkog dokumentarnog filma Rokumentarni dani, uz prisustvo publike. Ovo je odlična prilika da se upoznate sa drugim učesnicama i učesnicima, žirijem i publikom zainteresovanom za vaš rad.

Poziv je otvoren za sve mlade od 15 do 30 godina, neafirmisane umjetnice i umjetnike, koji žele da pokažu svoj talenat i inovativnost. Kreativnost, humor i originalnost su poželjni!

Propozicije konkursa:

–          Pravo učešća imaju mlade osobe od 15 do 30 godina iz Crne Gore;

–          Slanjem radova učesnice i učesnici su saglasni da se njihovi radovi prikažu na manifestaciji GIF UP! i na našim web adresama i društvenim mrežama. Maloljetni učesnici/ce su obavezni da uz prijavu pošalju potpisanu saglasnost roditelja/staratelja za učešće na konkursu.

–          Maksimalno trajanje GIF-a je 20 sekundi.

–          Učesnice/ci se prijavljuju sa originalnim radovima.

–          Nema ograničenja u smislu sadržaja i forme GIF-a.

–          Prilikom slanja radova, potrebno je poslati: naziv rada, opis rada, ime i prezime, adresu, e-mail adresu, kontakt telefon.

–          Rok za predaju radova je 26. oktobar do 23:59h. Formu za slanje radova možete naći na linku https://forms.gle/r2wB4sHRY3VzZbgA7

Radovi neprimjerenog ili uvredljivog sadržaja biće automatski eliminisani.

Ne propustite ovu priliku da pokažete svoj talenat, doprinesete važnim temama i osvojite sjajne nagrade!

Za dodatna pitanja i informacije, slobodno se obratite na e-mail: nvotnt@gmail.com.

Organizator konkursa ne odgovara za povredu prava ukoliko je neko od učesnika/učesnica kopirao autorsko djelo trećeg lica. Na  osnovu pritužbe trećeg lica o povredi prava organizator će reagovati trenutnom diskvalifikacijom učesnika/učesnice i uklanjanjem rada sa sajta i društvenih mreža.

Projekat Gif Up! se implementira kroz Creative Box grant regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) BiH, Center for Research and Policy Making (CRPM) Sjeverna Makedonija i Institute for Democracy and Mediation (IDM) Albanija, a finansijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

0 Comments

Submit a Comment