Kosovska policija pretresla tri opštine na sjeveru

by | sep 29, 2023 | Novosti | 0 comments

Kosovska policija je saopštila danas da vrši provjere na pet lokacija u tri opštine na sjeveru Kosova, u vezi sa napadima na policiju u selu Banjska u opštini Zvečan.

U sukobima policije i naoružane grupe u Banjskoj 24. septembra ubijeni su jedan policajac i tri napadača srpske nacionalnosti.

Zamjenik komandira policije Kosova za region sjever Veton Eljšani (Elshani) rekao je za Radio Slobodna Evropa da su pretresi povezani s dešavanjima u Banjskoj i da su počeli jutros oko šest časova.

Eljšani je rekao da nijedna osoba nije uhapšena.

Prema saznanjima Radija Slobodna Evropa, pretresena je gradska bolnica u Sjevernoj Mitrovici, tačnije kotlarnica.

Direktor bolnice Zlatan Elek je medijima rekao da je policija zaplijenila snimke video nadzora.

Prema informacijama RSE na terenu, policajci u Severnoj Mitrovici su bili u blizini restorana Grej.

Smatra se da je ovaj restoran u vlasništvu Eme Radoičić, supruge potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića kojeg kosovske vlasti optužuju da je organizovao napad u Banjskoj i da je učestvovao u njemu.

Policija je saopštila da provjere sprovodi u koordinaciji s misijom Evropske unije za vladavinu prava EULEX i misijom NATO na Kosovu KFOR.

Reagovala je Kancelarija za Kosovo u Vladi Srbije uz navode da je specijalna policija Kosova, osim u bolnicu, “upala u još nekoliko privatnih objekata na sjeveru”.

Kancelarija za Kosovo je dodala da je u ovoj akciji pričinjena šteta na ulaznim vratima bolnice, kao i da je u akciji učestvovalo oko 15 oklopnih vozila specijalne jedinice policije Kosova, što su “sa strane bez reakcije posmatrali pripadnici EULEX-a”.

0 Comments

Submit a Comment