VS stavio tačku na slučaj eventualnog razrješenja Lepe Medenice

by | sep 28, 2023 | Novosti | 0 comments

Vrhovni sud Crne Gore stavio je tačku na slučaj eventualnog razrješenja šefice podgoričkog Višeg tužilaštva Lepe Medenice zbog navodno neprimjerenog uticaja na tada podređene tužioce Vukasa Radonjića i Nikolu Boričića u slučaju ukidanja zabrane ulaska u zemlju Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, saznaje TV Vijesti.

Time je najviši sud potvrdio odluku Tužilačkog savjeta od 15. juna i odbio kao neosnovanu žalbu zamjenice disciplinskog tužioca Tanje Nišavić.

Tužilački savjet je u junu odbio da odlučuje o predlogu za razrješenje Lepe Medenice, koji je inicirao ministar pravde Marko Kovač, zbog manjkavosti optužnog akta.

U predlogu za smjenu Medenice bilo je navedeno da se neprimjereno ponašala prema tužiocima Radonjiću i Boričiću, nakon što je Radonjić izdao nalog za hapšenje policijskih službenika koji su navodno ucestvovali u ukidanju zabrane ulaska u zemlju pripadnicima organizovane kriminalne grupe Belivuku i Miljkoviću, prenose Vijesti.

Radonjić je u službenoj bilješci naveo da ga je Medenica zvala nakon ponoći i povišenim tonom rekla: “Vukase, koga si to uhapsio, odmah da ih pustiš.”

 

Medenica: Abazović nacrtao metu meni i mojoj porodici

0 Comments

Submit a Comment