Nastavljena hajka protiv novinarke Dragane Šćepanović

by | sep 28, 2023 | Novosti | 0 comments

Novinarka Dragana Šćepanović prijavila je danas policiji u Kolašinu da se osjeća ugroženo, nakon što se višemjesečna hajka tekstovima na portalu Aktuelno, nastavila “dobronamjernim” upozorenjima i pripremom peticije protiv njenog izvještavanja iz Kolašina.

Šćepanović je dopisnica lista “Vijesti” i nedjeljnika “Monitor” iz Kolašina.

Ona je više puta pisala o poslovanju Ski-resorta Kolašin 1450, čiji je vlasnik Zoran Bećirović. Ta firma stoji i iza portala Aktuelno.

Zbog serije tekstova, u kojima se novinarka vrijeđa, sumnjiči za korupciju, omalovažava i optužuje da radi protiv Kolašina, Društvo profesionalnih novinara (DPNCG) je proljetos obavijestilo osnovna tužilaštva u Kolašinu i Podgorici o tome, zatraživši da preduzmu zakonske mjere protiv portala i firme koja je osnivač, pišu Vijesti.

Dragana Šćepanović se obratila svojim prijateljima na Fejsbuku sledećom porukom:

Dragi/e prijatelji/ce
svjedoci ste da sam, mjesecima, samo djelimično, prenosila fragmente prljave kampanje koja se protiv mene vodi sa poratala Aktuelno.
Komentarišući to, često sam pribjegavala, sada sam već svjesna, neprimjerenom ironisanju i omalovažavanju opasnosti u koju me dovodi hajka pokrenuta sa tog portala.
Minulih dana, način njihovog obračuna sa mnom dobio je novu, perfidniju, prljaviju i po mnogo čemu za mene opasniju dimenziju. Nemam drugog zaključka nego da je “pokretanje peticije protiv mog izvještavanja” svojevrsno “crtanje mete” .
To sam danas, nakon što sam presabrala da se nedopustivo dugo neodgovorno odnosim prema napadima koje trpim, a koji postaju samo suroviji, rekla i policiji.
Hvala na podršci kolegama iz DPNCG, mojoj redakciji i svima ostalima koji razumiju situaciju u kojoj se nalazim.

0 Comments

Submit a Comment