Gradonačelnici i predsjednici opština širom Srbije podnose ostavke

by | sep 28, 2023 | Novosti | 0 comments

Predsjednik Opštine Kraljevo Predrag Terzić podnio je ostavku na tu funkciju. Isto su učinilii predsjednici opština Kučevo i Smederevo, svi članovi Srpske napredne stranke.

Kako saznaje N1, Terzić je odluku o podnošenju ostavke donio jutros.

Ostavku je podneo i predsjednik Opštine Smederevo Jovan Beč, koji je svoju ostavku predao na pisarnici, objavio je portal Nova.rs.

Bez prvog čovjeka opštine ostalo je i Kučevo, čiji predsednik Ivan Rajičić je javnost o tome obavijestio saopštenjem.

N1 nezvanično saznaje da je ostavku podnijela i predsjednica Opštine Trstenik Milena Turk, a prema saznanjima isto će do petka ujutro uraditi i svi predsjednici opština na jugu Srbije.

Dugogodišnji gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović takođe je danas podnio ostavku na tu funkciju, nezvanično saznaje agenciju Beta.

Odbornik opozicione Grupe građana „Za Leskovac – Zajedno“ Nenad Zdravković kazao je da po zakonu, ako gradonačelnik podnese ostavku, obaveza je da se najkasnije 30 dana od tada raspišu izbori.

„I to se baš uklapa sa datumom najveljenih izbora 17.decembra“, rekao je Zdravković.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć Radio-Televiziji Srbije, da parlamentarni, pokrajinski, beogradski izbori, ali i izboru u još nekim opštinama, mogu da se održe već od 17. decembra.

Kako Politika nezvanično saznaje, inicijativa je stigla iz vrha Srpske napredne stranke (SNS) a povod su navodno predstojeći izbori zbog čega će najvjerovatnije po istom scenariju ostavke podnijeti svi gradonačelnici i predsjednici opština u Srbiji iz redova vladajuće koalicije.

0 Comments

Submit a Comment