U Botunu pronađen dio opreme kopača tunela

by | sep 21, 2023 | Novosti | 0 comments

Dio alata i rukavice koji su, najvjerovatnije, koristili “rudari” koji su provalili u sudski depo, pronađeni su juče u Botunu, saznaju Vijesti.

Prema istim informacijama, ti dokazi otkriveni su širom pretragom terena na kom je nedavno zaplijenjen i kombi koji su koristili.

Prvi krupni trag u tom slučaju – kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra. Dan kasnije i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gdje im je navodno bila baza…

U dosadašnjoj istrazi, kojom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, osumnjičeno je najmanje devet, među kojima je i jedna ženska osoba.

Istražitelji su utvrdili da je ona, koristeći falsifikovana dokumenta, iznajmila prostor u suterenu zgrade u Njegoševoj ulici, odakle je prokopan 30 metara dug tunel do sudskog depoa.

U međuvremenu, istražitelji su dobili preliminarne nalaze vještačenja tragova pronađenih u tom i stanu na Zabjelu, tunelu, sudskom depou i zaplijenjenom kombiju.

Nakon što su im stigli DNK tragovi, počelo je upoređivanje sa lokalnim i bazama policija regiona.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da su osumnjičeni najvjerovatnije strani državljani, ali da je poslodavac gotovo sigurno neko iz domaćih organizovanih kriminalnih grupa.

VEZANE VIJESTI

0 Comments

Submit a Comment