Miljanić: Tražimo novo vještačenje DNK u slučaju ubistva Jovanovića

by | sep 19, 2023 | Novosti | 0 comments

Ministar bez porfelja zadužen za pitanja bezbjednosti Zoran Miljanić je rekao da je Komisija za praćenje istraga napada na novinare, dala preporuke da se u slučaju ubistva Duška Jovanovića, ponovi vještačenje DNK u Visbadenu, kao i da se saslušaju neka lica koja ranije nijesu bila saslušavana.

“Slučaj je ponovo aktiviran, nova je tužiteljka i očekujem rezultate. Nadam se da ćemo doći do nalogodavaca, a ne samo pukih izvršilaca. Komisija je dala preporuke da se saslušaju neka lica koja nijesu ranije i daćemo preporuke za vještačenje DNK prema Visbadenu. Biće interesantno kada stignu rezultati, jer poslije 20 godina tehnika vještačenja DNK je napredovala, uz pretpostavku da nije bilo zloupotreba, a moguće da jeste. Ipak, očekujemo pomak”, kazao je Miljanić za Radio CG.

Taj predmet je, dodaje, školski primjer opstrukcije institucija, prije svih postupajućeg tužioca, kao i dijela policije, koji su doprinijeli da se slučaj ne rasvijetli.

“Najvažnije je da slučaj nije arhiviran i bavićemo se njime sve do privođenja pravdi i izvršilaca i nalogodavaca”, kazao je Miljanić.

VEZANE VIJESTI

 

0 Comments

Submit a Comment