Mantija sa leopardovim printom

by | sep 19, 2023 | Zanimljivosti | 0 comments

Monsinjor Nikola Đirasoli, apostolski nuncije u Slovačkoj, početkom septembra držao je misu u Ruvo di Pulji, njegovom rodnom gradu u Italiji, u mantiji sa leopard printom, prenosi portal RTS.

Vjerski obred na otvorenom, povodom 40. godišnjice službovanja Don Salvatorea Sumoa, držali su zajedno monsinjor Domeniko Kornakijo, biskup Molfete i monsinjor Nikola Đirasoli.

Fotografije, objavljene na Fejsbuk stranici katedrale u italijanskom gradu Ruvo di Pulja, koje su potom uklonjene, obišle su društvene mreže za samo nekoliko sati, izazivajući kritiku, ali i šaljive komentare zbog odežde sa životinjskim printom.

Na Fejsbuk stranici katedrale objavljeno je da ovakav izbor mantije ima svoje značenje.

„Ova mantija je dio zvanične mise siromašnih afričkih naroda za koje se monsinjor Đirasoli oduvijek interesovao u svom pastirskom mandatu. Nosio je da blagodari Gospodu za izgradnju kuća onima kojima su najpotrebnije na tom kontinentu. Shvatamo da su komentari bez poštovanja posledica nepoznavanja i molimo vas da se uzdržite od neprikladnih tumačenja“, navodi se u saopštenju katedrale.

0 Comments

Submit a Comment