Šporet liga (video)

by | sep 13, 2023 | Zanimljivosti | 0 comments

Najstariji član teniskog kluba „Šporet liga“ ima 91 godinu, a pobjeđuje i one znatno mlađe. Ima ih u ovom nezvaničnom klubu pedesetak i svi su penzioneri. Kažu, tenis se igra dok god možeš da hodaš.

Počeli su da se okupljaju 2008. godine kada je Novak Đoković igrao svoj prvi grend slem. U početku ih je bilo petnaestak. Zadirkivali su ih da „nisu ni za šporet“, a kamoli za neku tenisku ligu, ali oni su razumjeli šalu.

„Od tog šporeta već 15 godina gore ugarci i mi na tim ugarcima se grejemo i pijemu vruću rakiju u zimskoj sezoni, preko leta razne đakonije spremamo“, navodi Miša Somborac, predsjednik kuba „Šporet liga“.

Imaju dva grand slama: Šporet Garos u vrijeme Rolan Garosa, a drugi je Šporet memorijal u vrijeme US opena u slavu i čast počivših članova.

Slava lige je Sveti Toma. Nije slučajno uzet taj sveca jer on definiše ono što se u tenisu često dešava – lopta padne na liniju, a ljudi kažu: ‘Da li je moguće, ne mogu da verujem!’, što je generalizacija Svetog ili Nevjernog Tome“, objasnio je predsjednik kluba.

Zajedno i skijaju, odlaze na planinarenja, a jedan od poslednjih podviga „Šporet lige“ je osvajanje vrha na Atosu. Klub ima i prijatelje koji ne treniraju tenis, ali redovno dolaze na turnire. Ipak, najvažnija je podrška supruga, jer kako kažu, bez džeparca koji im daju, ne bi bilo ni ovih druženja.

0 Comments

Submit a Comment