Četiri mjeseca se prave pehari za pobjednike US opena

by | sep 12, 2023 | Zanimljivosti | 0 comments

Pobjednici/pobjednice na US openu u Njujorku podigli su pehare koji su ručno izrađeni u radionici za šuplje posuđe kompanije Tifani u Kamberlendu, na Roud Ajlendu.

Već 37 godina ova kompanija, kao zvanični partner turnira US opena, izrađuje pehare za pobjednike/pobjednice, kao i pehare za uspomenu muških i ženskih takmičara u singlu. Izrađeni pehari su replike napravljene za svakog šampiona, prenosi portal RTS.

Pobjednički pehar koji ručno izrađuje kuća Tifani, poznata po izradi luksuznog nakita, napravljen je od zlata i drugih plemenitih metala. Za izradu svakog ručno izrađenog trofeja potrebno je oko četiri i po mjeseca.  Trofeji su prečnika oko 33 centimetra i težine oko 2,5 kilograma.

U tradiciji dugoj više od 160 godina u Tifani fabrici izrađuju se pehari i simboli za najbolja sportska dostignuća u svijetu.

Od kada datira saradnja između kompanije i Ju-Es opena, prvi put ove godine Kompanija „Tifani“, nadgledaće ručno graviranje pehara.

Tokom ovogodišnjeg US opena u Njujorku, kompanija je imala i svoj štand na South Plazi tokom trajanja Ju-Es opena, uz mnogobrojne luksuzne brendove.

 

0 Comments

Submit a Comment