Projekcija filma ‘Hičkok’ u parku na Zabjelu

by | aug 12, 2023 | Šta ima? | 0 comments

U okviru Podgoričkog kulturnog ljeta, u neđelju, 13. avgusta, u 21 čas, u Parku na Zabjelu (ulica 27. marta), biće prikazan američki biografski romantični dramski film “Hičkok” iz 2012., u režiji Saše Gervazija. Film je zasnovan na publicističkoj knjizi Stivena Rebela iz 1990. “Alfred Hičkok i stvaranje Psiho”. Film donosi priču o odnosu Alfreda Hičkoka i njegove supruge Alme Revil tokom snimanja filma “Psiho” 1959. godine.

Alfred Hičkok, majstor neizvjesnosti, izuzetna filmska ikona, poznat po donošenju najnapetijih opasnosti i spletkarenja na filmsko platno, imao je skriveni poriv: kreativno-eksplozivnu romansu s nepokolebljivom ženom i saradnicom na filmu, Almom Revil. Prvi put film “Hičkok” objelodanjuje njihovu očaravajuću i zamršenu ljubavnu priču. On to radi kroz prepredeni i tajanstveni pogled na njihovu najsmjeliju stvaralačku avanturu: Snimanje napetog trilera iz 1960. “Psiho”, koji je postao njegov najkontroverzniji i najpoznatiji film. Kad je burna i naizgled bezuspješna produkcija okončana, ništa što ima veze sa filmovima više neće biti isto. Ali malo ko je znao da je za tako nešto potrebno dvoje.

U filmu, koji traje 98 minuta, igraju: Entoni Hopkins, Helen Miren, Skarlet Johanson, Toni Kolet, Džesika Bil, Džejms D'Arsi.

Ulaz je slobodan.

0 Comments

Submit a Comment