CGO: Interesno-klijentelistička grupa se stavila iznad odluke sudske vlasti

by | jun 1, 2023 | Novosti | 0 comments

“Veselin Drljević, Naod Zorić, Predrag Miranović, Filip Lazović i Amina Murić danas su (s)učestvovali u novom nezakonitom izboru Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG-a, suprotno pravosnažnoj sudskoj presudi i time nastavili nanositi štetu javnom servisu i evropskom putu Crne Gore. U udruženom i planskom djelovanju kojim su ušli u zonu krivične odgovornosti, a za razliku od prošlog puta, imali su sudsku odluku, što ih čini svjesnim učiniocima, članove Savjeta je podržala pravna služba RTCG-a”, napisali su na Tviteru iz CGO-a.

Pozvali su Tužilaštvo da se proaktivno zainteresuje za ovaj slučaj.

“CGO podsjeća da, shodno obrazloženju sudskih odluka, nedvosmisleno proizilazi da Raonić nije mogao, niti može biti izabran za generalnog direktora po javnom konkursu koji je danas ponovo aktuelizovan. Članove Savjeta je na ovo blagovremeno upozorila stručna i zainteresovana javnost”, dodaju.

CGO je pozdravio poziciju članice Savjeta RTCG-a Marijane Camović Veličković, koja je, kako su kazali, jedina bila u raspravi dosljedna i “pri valjanom pravnom tumačenju” i iz tih jasnih razloga “nije saučestvovala u ovom opasnom podređivanju zakona interesima pojedinca i donošenju skandalozne odluke”.

“Javnosti radi, jer su neki akteri preko trolova i botova problematizovali što je CGO objavio imena i fotografije članova Savjeta, podsjećamo da su oni javni funkcioneri koji svakomjesečno primaju, iako se rijetko sastaju, od 670 eura (članovi) do 1.335 eura (Drljević, predsjednik).

“Postavlja se i pitanje šta bi nekadašnji ‘aktivista’ Raonić poručio ‘direktoru’ Raoniću, nakon ove odluke Savjeta RTCG-a, kojom je jedna interesno-klijentelistička grupa, na budžetu građana, ismijala pravosudni sistem u Crnoj Gori demonstrirajući da zakon za njih ne važi”, zaključuje se u saopštenju.

 

Boris Raonić ponovo izabran za generalnog direktora RTCG

0 Comments

Submit a Comment