'; ?>

USSCG stala u zaštitu Nezavisnog sindikata policije

Objavljeno: 31.03.2023, 13:25h

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) je danas javno osudila nove postupke „antisindikalne diskriminacije prema Nezavisnom sindikatu policije Crne Gore (NSPCG) koje ovoga puta vrši predsjednica Etičkog odbora MUP-a, ujedno i šefica kabineta ministra (Filip) Adžića, gospođa Kristina Đukanović“.

„Zvuči krajnje nestvarno da neko ko se stara o etičkom radu policijskih službenika, tek pola godine nakon događaja za koji sumnja da je neko od policijskih službenika povrijedio Kodeks policijske etike, problematizuje to pitanje. Svakome ko može da čita između redova jasno je da predsjednica Etičkog odbora po nečijem nalogu nastavlja antisindikalnu diskriminaciju pokušavajući da na taj način zastraši rukovodstvo i članstvo NSPCG-a u njihovom fundamentalnom pravu da se, kroz sindikalno organizovanje, bore za bolje životne i radne uslove“, piše u reagvanju USSCG.

USSCG zahtijeva od premijera Dritana Abazovića „hitno postupanje i zaštitu od različitih oblika antisindikalne diskriminacije koje zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ujedno članovi NSPCG-a, trpe od svojih pretpostavljenih“.

USSCG „očekuje od nadležnih institucija da pristupe hitnom rješavanju ovog problema i uklanjanju svih nepravilnosti kojima se trenutno onemogućava sloboda sindikalnog organizovanja i djelovanja u MUP-u“.

Nezakonito postupanje prema Nezavisnom sindikatu policije CG

Etički odbor MUP će nastaviti da radi profesionalno, nepristrasno i u skladu sa važećim propisima, uprkos pritisku

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na pcnen@t-com.me
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register