'; ?>

MCP poziva birače da potvrde poraz anticrkvene politike

Objavljeno: 31.03.2023, 09:46h

Mitropolija crnogorsko-primorska pozvala je danas građane Crne Gore da izađu i glasaju u drugom krugu predsjedničkih izbora, uvjereni da je politika aktuelnog predsjednika koji pokazuje anticrkvenu kampanju prevaziđena i da će građani i potvrditi na predstojećim izborima.

Njegovi nastupi, kao i govori njegovih promotera, Srpsku pravoslavnu crkvu još označavaju kao državnog neprijatelja, crkvene obrede kao nazadnu i prevaziđenu praksu, a očigledno je da i dalje pretenduju da sa državnih pozicija uređuju unutrašnje stvari Crkve, navodi se u saopštenju.

Sve se to kosi sa državnim Ustavom i utvrđenim dobrim običajima građanskog društva, navodi Mitropolija i ističe da se u proteklih nekoliko godina puno toga promijenilo nabolje u odnosu Crkve i države Crne Gore.

Krajnje necivilizovana retorika političara koji traži novi, zapravo treći, mandat od građana, unosi nemir i zebnju među sveštenstvom i vjernicima, da bi njegova svađalačka politika mogla vratiti podjele i dugotrajnu krizu u crnogorsko društvo, dodaje Mitropolija.

Zato ponavljamo naš nedavni poziv vjernicima i drugim ljudima dobre volje, da izađu i na drugi krug predsjedničkih izbora, iskoriste pravo i odgovore na obavezu koju im propisuju Ustav i načela demokratskog društva, čuvajući svojim izborom principe odvojenosti i međusobnog uvažavanja Države i Crkve, poručuju iz Mitropolije.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na pcnen@t-com.me
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register