'; ?>

Dodik izjavio da će istući šefa delegacije EU u BiH

Objavljeno: 31.03.2023, 22:38h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će istući šefa Delegacije EU u BiH Johana Satlera.

On je to rekao prije početka sastanka vladajuće koalicije, u trenutku dok su snimatelji i fotoreporteri bilježili kadrove.

Dodik je u razgovoru o državnoj imovini rekao da je to trenutno ključno pitanje i da o tome ne može biti razgovora.

„Neću da pričam, ‘alo. Nema razgovora o imovini. Imovina nije tema. Riješena Ustavom, riješena Dejtonom“, rekao je on koalicionim partnerima.

Predsjednik Narodne skupštine RS i lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić potom je rekao da se od Dodika traži da pristane na prijedlog da se o pitanju državne imovine donese zakon na nivou BiH i da bi „gore popustili“ da jedan dio imovine bude vlasništvo RS.

„Pa vidiš šta kaže (američki ambasador Majkl) Marfi, mora se donijeti zakon u kome će odlučiti Parlamentarna skupština da Republici Srpskoj da na raspolaganje. Molim“, rekao je Dodik.

Na Stevandićevu opasku da isto govori i šef EU delegacije u BiH Johan Satler, Dodik je rekao: „Pa isto pričaju. Ja ću Satlera istući, vidjećeš. Ja sam mu rekao da ću ga istući“, prenosi N1.

Tu prijetnju Dodik nije ponovio na konferenciji za novinare poslije sastanka lidera vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na pcnen@t-com.me
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register