'; ?>

Uhapšen bivši službenik Osnovnog suda Kotor, bivši službenik MUP-a i još jedna osoba

Objavljeno: 29.03.2023, 17:43h

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su, nakon višemjesečne aktivnosti koja je sprovedena sa službenicima Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i finansijskih istraga, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, lišili slobode tri osobe zbog sumnje da su izvršile tri krivična djela, saopšteno je iz Uprave policije.

Boris Bojović (47) iz Budve, bivši službenik Ministarstva unutrašnjih poslova – Filijale za građanska stanja i lične isprave Budva uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, dok su Mladen Kapetanović (52) iz Kotora, bivši službenik Osnovnog suda u Kotoru, i Jovo Mitrović (54) iz Budve uhapšeni zbog sumnje za krivična djela falsifikovanje službene isprave.

“B.B. (47) iz Budve, koji je bivši službenik Ministarstva unutrašnjih poslova – Filijale za građanska stanja i lične isprave Budva, se tereti za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, dok se K.M. (52) iz Kotora, bivši službenik Osnovnog suda u Kotoru, i J.M. (54) iz Budve, terete za krivična djela falsifikovanje službene isprave”, navodi se u saopštenju.

“Sumnja se da je K.M. kao službenik suda licu J.M. izdao potvrdu da se protiv njega ne vodi krivični postupak, iako se u to vrijeme protiv njega vodio krivični postupak zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Bivši službenik Ministarstva unutrašnjih poslova B.B. je potom, protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja i nevršenjem službene dužnosti po prijemu zahtjeva za izdavanje odobrenja za nabavku oružja od strane J.M., suprotno Zakonu o oružju i opštim uslovima za izdavanje odobrenja za nabavku oružja kategorije B fizičkom licu, izdao odobrenje za nabavku vatrenog oružja”, piše u saopštenju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na pcnen@t-com.me
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register