'; ?>

Abazović: Brđanin snosi odgovornost, Lazović jedan od vođa Kavačkog klana (video)

Objavljeno: 28.03.2023, 17:05h

Premijer Dritan Abazović nakon sjednice Vijeća za nacionalno bezbjednost održao je konferenciju za medije na kojoj je saopštio da su rezultati borbe protiv organizovanog kriminala i pobjeda i poraz naše države.

“Na sjednici smo pružili podršku SDT-u, SPO-u, MUP-u, kao i kadrovskim promjenama u Upravi policije. Zadužili smo specijalnog državnog tužioca da nam ubuduće dostavlja sve nove informacije kojima bude raspolagao”, naveo je Abazović, prenosi AntenaM.

Abazović je dao ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžića odriješene ruke po pitanju uređivanja situacije u menadžmentu Uprave policije.

Na pitanje da li Vlada ima mehanizam da smijeni direktora Uprave policije Zorana Brđanina, Abazović kaže da on svakako snosi odgovornost zbog svega što se u posljednje vrijeme desilo u toj instituciji.

“On je odgovoran zbog toga što je bio svjestan ko mu je prvi saradnik i svakako da zbog toga snosi odgovornost”, jasan je Abazović i dodao da ne isključuje kao opciju smjenu Brđanina.

Kako kaže, lično smatra da Brđanin treba da podnese ostavku.

“Ja sam ga lično savjetovao da to učini, jer bih i ja to učinio”, rekao je.

Abazović je ponovio da smatra da je bivši funkcioner Uprave policije Zoran Lazović jedan od vođa Kavačkog klana, te jedan od bliskih saradnika Radoja Zvicera.

“To je vrh kriminalne piramide u Crnoj Gori”, ocjenjuje Abazović.

Na pitanje da li je pomoćnik direktora UP za borbu protiv organizovanog kriminala Dejan Knežević koji je uhapšen, konkretno bio dio neke OKG – Škaljarskog ili Kavačkog klana, Abazović je odgovorio da jedino može reći da je Knežević odavao operativne podatke za pripadnike Kavčana.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na pcnen@t-com.me
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register