'; ?>

Putin prijeti osiromašenim uranijumom ako ga Ukrajina dobije od Zapada

Objavljeno: 25.03.2023, 20:18h

Ruski predsjednik Vladimir Putin je zaprijetio danas da će upotrijebiti granate sa osiromašenim uranijumom u Ukrajini ako ih Kijev dobije od Zapada, kao što je nedavno pomenuo britanski zvaničnik.

“Rusija, naravno, ima čime da odgovara. Imamo, bez pretjerivanja, nekoliko stotina hiljada takvih granata. Trenutno ih ne koristimo”, rekao je Putin u intervjuu ruskoj televiziji, prenosi Beta.

Putin je dodao da će Moskva rasporediti “taktičko” nuklearno oružje na teritoriji svog saveznika Bjelorusije, zemlje koja se nalazi na vratima Evropske unije.

“To nije ništa neubičajeno. SAD to rade decenijama. Imaju dugu istoriju razmještanja svog taktičkog nuklearnog oružja na teritoriji svojih saveznika”, rekao je Putin i dodao da se dogovorio sa Bjelorusijom da isto učini.

Predsjednik Rusije rekao je da od 3. aprila počinje obuka osoblja, a do 1. jula biće završena izgradnja specijalnog skladišta za taktičko nuklearno oružje na teritoriji Bjelorusije.

Prema njegovim riječima, ta odluka je motivisana željom Londona da pošalje municiju sa osiromašenim uranijumom u Ukrajinu, kao što je nedavno pomenuo britanski zvaničnik.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na pcnen@t-com.me
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register