'; ?>

Velika akcija hapšenja u BiH i Sloveniji zbog pranja novca

Objavljeno: 21.03.2023, 13:02h

Policija Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas je, u sklopu Međunarodne operativne akcije ATM, na području Sarajeva i Zenice počeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na 13 lokacija.

Navedene aktivnosti sprovode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična dsela „Organizovani kriminal“ i „Pranje novca“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrši po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva BiH u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona.

U okviru ove međunarodne operativne akcije koju provode policijski službenici SIPA-e na područu Bosne i Hercegovine, danas su početi pretresi i u Sloveniji na više od 70 lokacija u okviru kojih je planirano hapšenje više od 50 lica, prenijeli su bh mediji.

U toku su i aktivnosti na prikupljanju podataka o novčanim sredstvima koja osumnjičena lica posjeduju na računima banaka i sefovima u kojima ih eventualno drže.

Uzimajući u obzir da je međunarodna operativna akcija ATM u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na pcnen@t-com.me
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register