Devastacija Gorice se nastavlja

Objavljeno: 11.02.2023, 10:36h

Apelujem ovom prilikom na sve vas rendžeri… policajke… komunalci… da izvršavate vaše zakonske obaveze kako treba… da se ne plašite nikoga

Javlja: Brano Perović

Pohlepni investitori, uz blagoslov Opštine Podgorica i nesnalaženje ili žmurenje nadležnih organa Vlade Crne Gore, nastavljaju sa gradnjom naviše uz Park šumu Gorica. Sada je, ponovo, na udaru istočna strana Brda (izviše Maslina), koja je pethodnih godina brutalno devastirana svakovrsnim stambenim ili poslovnim zgradama. Moćne građevinske mašine nesmetano kopaju temelje direktno iznad postojećih izgrađenih objekata?!

Pitam se – ima li uopšte kraja pomenutim i sličnim građevinskim nasrtajima (početak gradnje stambenog objekta udaljenog od Spomenika partizanu borcu oko 150m) na Goricu?

Da li ona praktično nestaje na naše oči?

Jesu li zaklinjanja i najave nadležnih o zaštiti iste samo kupovanje vremena ili partijski i predizborni marketing?

Konačno, moraju li građani i građanke Podgorice i sve brojniji posjetioci stranci da stano strepe i doživljavaju stresove od nezakonite gradnje objekata po Gorici?

Zašto ne preduzimaju blagovremene mjere zaštite Park šume Gorica rendžeri, inspekcije, komunalna policija, tužioci i pripadnici Uprave policije CG!?

Tako se, primjera radi, rendžeri i komunalni policajci teško mogu uočiti na Gorici, kao da im sjedište u… Virpazaru. Ustvari, ima ih na njoj samo nakon pustošećih požara i tokom ceremonija polaganja vijenaca na Spomenik partizanu borcu. Uočiti se može (u tim prilikama) da su pripadnici/ce tih službi mlađe životne dobi, da su propisno obučeni i opremljeni sredstvima komunikacije… da voze solidne automobile…

Apelujem ovom prilikom na sve vas rendžeri… policajke… komunalci… da izvršavate vaše zakonske obaveze kako treba… da se ne plašite nikoga… da kudikamo bolje čuvate i sačuvate Goricu od uništenja!

Građanstvo Podgorice, ekolozi i ljubitelji Gorice, će vam zasigurno svesrdno pomoći u borbi za spašavanje iste od nestajanja. Na taj način ćete omogućiti, pored ostalog, djeci da trče i uče prve lekcije o prirodi na Gorici, a sve brojnijim posjetiocima časove šetnje i spokoja bez straha i buke građevinskih mašina…

Foto: Brano Perović

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register