Program za državne službenike/ce sa Z.Balkana u austrijskom parlamentu

Objavljeno: 07.02.2023, 13:22h

Evropski fond za Balkan (EFB) je objavio je poziv za prijavljivanje za stipendijski program za državne službenike/ce sa Zapadnog Balkana u austrijskom parlamentu.

Stipendijski program koji finansira austrijski parlament namijenjen je javnim službenicima i službenicama koji rade u administracijama parlamenata Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, S. Makedonije i Srbije.

Program stipendija za skupštinsko osoblje uspostavili su austrijski parlament i Evropski fond za Balkan 2019. godine, u cilju jačanja parlamentarne demokratije na Zapadnom Balkanu. Nakon uspješnog završetka pilot faze, odlučeno je da se saradnja nastavi pod pokroviteljstvo austrijskog parlamenta.

Cilj ove inicijative je podrška državama Jugoistočne Evrope na  putu prema Evropskoj uniji.

U sklopu programa, parlamentarno osoblje iz šest zemalja Zapadnog Balkana ima priliku da se tokom šestonedjeljne posjete iz prve ruke upozna s radom parlamenta Austrije, kao i da se uključi i sarađuje u okviru različitih oblasti. Program pruža stipendistima jedinstvenu priliku da steknu znanje o radu i praksama austrijskog parlamenta, kao i da posmatraju i uče od administrativnog osoblja i profesionalaca o različitim aspektima njihovog rada.

Prijava za treće izdanje stipendijskog programa traje do 15. februara, a prva grupa stipendista i stipendistkinja očekuje se u Beču na jesen 2023. Godine, saopštio je EFB.  

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register