Putin razočaran bivšom njemačkom kancelarkom

Objavljeno: 09.12.2022, 19:37h

Komentarišući izjavu bivše njemačke kancelarke Angele Merkel da je odluka o Sporazumima iz Minska bila donijeta samo da bi se Kijevu dalo više vremena kako bi ojačao i spremio za vojni sukob, ruski lider je rekao da ove riječi pokazuju da je Moskva bila u pravu što je pokrenula vojnu operaciju u Ukrajini. 

“Ipak smo mislili da će njemačke vlasti, iako su podržavale Kijev, da budu iskrenije po ovom pitanju”, poručio je ruski predsjednik, prenosi RT.

Povjerenje između Moskve i Zapada, kako je rekao, već je “skoro na nuli”, ali poslije ove izjave “nije jasno kako dalje pregovarati – sa kim i uz kakve garancije”. Putin je poručio da je Moskva i dalje otvorena za dijalog, ali se zapitao kome uopšte može vjerovati.

“Svejedno, na kraju ćemo morati da pregovaramo. Mnogo puta sam rekao da smo spremni za te dogovore, otvoreni smo, ali to nas tjera da razmišljamo, naravno, s kim imamo posla”, rekao je ruski predsjednik.

U intervjuu objavljenom u srijedu u njemačkom časopisu Cajt, bivša njemačka kancelarka Angela Merkel je rekla da su sporazumi iz Minska bili pokušaj da se Ukrajini “da vremena” da izgradi svoju odbranu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register