Mask otpustio glavnog savjetnika Tvitera

by | dec 7, 2022 | Novosti | 0 comments

„U svijetlu zabrinutosti oko Bejkerove moguće uloge u suzbijanju informacija važnih za javni dijalog, on je danas otpušten iz Tvitera“, objavio je Mask juče, prenosi Sputnjik internešenel.

Osim što je radio kao savjetnik u Tviteru, Bejker je i bivši generalni savjetnik FBI.

Prošle nedjelje novinar Met Taibi je, u saradnji sa Maskom, objavio takozvane „Tviter fajlove“ – Tviterovu internu komunikaciju i razotkrio je veze između Tvitera i vođstva Demokratske stranke u prikrivanju afere povezane sa otkrivanjem podataka koji su se nalazili u laptopu Hantera Bajdena, sina predsjednika SAD Džozefa Bajdena.

U objavljenim fajlovima navodi se da je prethodno rukovodstvo Tvitera preduzelo vanredne korake da suzbije izvještavanje o laptopu Hantera Bajdena uoči predsjedničkih izbora u SAD 2020.

Prema navodima dokumenata koje je Taibi objavio, Bejker je igrao važnu ulogu u procjeni da li su podaci iz Bajdenovog laptopa hakovani ili ne. On je, proizilazi iz jednog od dokumenata, podržao zaključak da je potrebno više informacija kako bi kompanija mogla da procijeni da li su dokumenti hakovani, ali je odmah potom dodao da je „razumno“ pretpostaviti da možda jesu i da je „oprez opravdan“.

Hanter Bajden je 2019. svoj laptop ostavio na popravku u jednoj radnji u Delaveru, tokom predsjedničke kampanje svog oca. Podaci koji su nađeni u njemu i koji su procurili u javnost pokazuju da je sin američkog predsjednika trgovao uticajem, stranim kompanijama obezbjeđujući kontakte sa svojim ocem tokom potpredsjedničkog mandata Džoa Bajdena u Obaminoj administraciji, kao i da je bio umiješan u finansiranje biolaboratorija u Ukrajini.

 

Tviter ‘pročišćava vazduh’, Tramp ponovo govori o prevari, Bijela kuća brani Ustav

0 Comments

Submit a Comment