RTCG: SDT traži skidanje imuniteta za pet poslanika DPS i SD

Objavljeno: 06.12.2022, 19:41h

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je uputilo zahtjev predsjednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović za skidanje imuniteta poslanicima Demokratske partije socijalista Predragu Boškoviću, Dragici Sekulić, Suzani Pribilović, kao i poslanicima Socijaldemokrata Ivanu Brajoviću i Damiru Šehoviću, objavila je TVCG.

Tužilac u SDT Vukas Radonjić je saopštio TVCG da je lično podnio zahtjev Skupštini da odobrenje za krivično gonjenje pojedinih poslanika, u krivičnom predmetu koji mu je dodijeljen u rad, u kojem se ispituje postupanje predsjednika i članova Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore, u periodu od 2016-2020. godine.

Radonjić je saopštio i da se krivični predmet odnosi na Budimira Šegrta, Sanju Vlahović, Suada Numanovića, Ivana Brajovića, Dražena Miličkovića, Damira Šehovića, Dragice Sekulić, Osmana Nurkovića, Jelenu Radonjić i Aleksandra Jovićevića.

Krivičnu prijavu je podnijela Vlada Crne Gore 13.oktobra ove godine.

Bošković, kao predsjednik, a ostali prijavljeni kao članovi Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore su, prema navodima SDT, “donosili odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera, suprotno Odluci o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera Vlade Crne Gore i tako, prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi iznos od trideset hiljada eura”.

 

Abazović o dodijeli stanova i stambenih kredita javnim funkcionerima (uživo)

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register