Luka Bojović danas stiže u Srbiju

Objavljeno: 30.11.2022, 10:13h

Nekadašnji vođa novog zemunskog klana Luka Bojović (49) trebalo bi danas da stigne u Srbiji, objavio je portal Novosti.

List podsjeća da će on, prema odluci Ministarstva pravde Španije, poslije 10 godina u španskom zatvoru, odnosno izdržane polovine kazne zbog organizovanog kriminala, biti protjeran i avionom vraćen u Beograd.

Ministarstvo pravde Srbije je prije nekoliko nedjelja saopštilo da je od španskih organa obaviješteno o pokretanju postupka protjerivanja srpskog državljanina Luke Bojovića, koji je u toj zemlji služio kaznu od 18 godina zatvora zbog učešća u organizovanom kriminalu.

U saopštenju je bilo navedeno i da se protiv Bojovića u Srbiji trenutno ne vodi krivični postupak, niti postoji kazna koja mu je izrečena i koju treba da izdržava, pišu Novosti.

Sa Bojovićem, ukoliko danas stigne, razgovor će obaviti pripadnici MUP Srbije, koji će ga, prema nezvaničnim saznanjima, upozoriti da je bezbijednosno ugrožen.

On je u Srbiji svojevremeno bio optužen za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kao i za ubistvo njihovih telohranitelja Dejana Živančevića i Milutina Jovičića, koji su tom prilikom nastradali.

Pravosnažno je oslobođen svih tih optužbi.

VEZANE VIJESTI

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register