ASK će se baviti i garderobom prve dame?

Objavljeno: 30.11.2022, 12:09h

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) još istražuje, odnosno sprovodi upravni postupak, otkud predsjedniku države Milu Đukanoviću skupocjeni satovi, koji prema nekim procjenama, vrijede i više od milion eura.

Iz te institucije, kojom rukovodi Jelena Perović, najavljuju još jedan postupak vezan za porodicu Đukanović, a ovog puta će pod lupom biti prva dama Crne Gore Lidija Đukanović i njen skupocjeni stajling.

ASK je do sada u svakom postupku koji je pokrenula, a koji se ticao porodice Đukanović, utvrdila da kršenja zakona nije bilo.

Predsjednikova supruga Lidija Đukanović često je fotografisana u odjevnim kombinacijama koje premašuju njenu i platu njenog supruga, koje su zvanično prijavljene, piše Dan.

Poslednji put, Lidija Đukanović je slikana na protestu “Ima nas” ispred Skupštine, gdje je, prema pisanju medija koji su analizirali njen stajling i sajtove sa markiranom garderobom, njen stajling, odnosno prsluk i džemper, koštao navodno 4.300 eura.

Prema zvaničnim podacima iz baze ASK, Lidija Đukanović ima platu od 915 eura.

U poslednjem izvještaju o imovini i prihodima za njenog supruga nije navedeno gdje radi, ali ranije je kao stalno radno mjesto ona prijavljivala Prvu banku, gdje je najveći pojedinačni akcionar njen djever Aco Đukanović.

Predsjednik države Milo Đukanović zvanično živi od plate od 2.202 eura. Kada se saberu prihodi supružnika dolazi se do cifre od oko 3.100 eura. Đukanović je suvlasnik dvije firme, ali nikada nije prijavio nikakve prihode od njih.

Dan je pitao ASK da li će se u odnosu na ove okolnosti pokrenuti ispitni postupak zbog nepoklapanja životnog stila i prijavljenih prihoda.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register