EK: Blokada institucija mora se odmah okončati

Objavljeno: 28.11.2022, 15:54h

Portparol Evropske komisije (EK) Peter Stano, poručio je danas da Evropska unija (EU) insistira na tome da se trenutna blokada crnogorskih institucija mora odmah okončati.

Na pitanje novinara RTCG-a može li potvrditi da je šef evropske diplomatije Žozep Borelj rekao predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da EU neće odobriti paket finansijske podrške za energetiku ako se nastavi s blokadom, te koliko će EU čekati na normalizaciju prilika prije nego što pokrene taj mehanizam, Stano je odgovorio da glavna poruka ostaje da EU prati veoma pažljivo i sa zabrinutošću političku situaciju u Crnoj Gori.

“Svi politički akteri u državi treba da se uzdrže od bilo kakvih akcija koje mogu produbiti institucionalnu krizu i potkopati demokratske institucije. Prioritet mora biti izgradnja konsenzusa. To je glavna poruka EU. Insistiramo da se trenutna blokada institucija mora odmah okončati i pozivamo na normalizaciju situacije”, poručio je.

Govoreći o paketu podrške za energetiku, Stano je pojasnio da je on namijenjen suzbijanju krize zbog visokih cijena energenata, i da je cilj da se pomogne domaćinstvima i malim biznisima već ove zime.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register