Knežević: Ako se ne izaberu sudije, obavezujemo se da idemo na izbore

Objavljeno: 25.11.2022, 16:46h

Ako je Demokratska partija socijalista spremna da danas glasa za jednog sudiju Ustavnog suda, onda do ponedeljka može i za četvoro, jer nam je potreban funkcionalni Ustavni sud pošto se kao država nalazimo u institucionalnoj komi, napisao je na Facebook-u predsjednik Demorkatske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević.

„Već smo jednom saopštili, ako nemamo većinu za Zakon o predsjedniku, svakako da ćemo ići na prijevremene parlamentarne izbore“, naveo je Knežević.

Zato je pozvao predsjednicu Skupštine Danijelu Đurović da odmah u ponedjeljak zakaže novu sjednicu i da se istog dana izjasne o Zakonu o predsjedniku.

„A pošto DPS tvrdi da nemamo 41. poslanika, tj. da neki iz postojeće parlamentane većine neće glasati za pomenuti zakon, javno saopštavam da ću u ime DNP pokrenuti inicijativu za skraćenje mandata Skupštini i raspisivanje prijevremenih izbora.  Ovo je poštena ponuda i na Milu Đukanoviću je da pokaže odgovornost i spremnost da izađemo iz krize tako što će DPS glasati četvoro sudija Ustavnog suda, a mi se obavezujemo da idemo na prijevremene izbore ako se u ponedjeljak utvrdi da nemamo većinu“, napisao je Knežević.

 

Rakočević: Glasaćemo za jednog sudiju pod određenim uslovima

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register