Jovana Marović podnijela ostavke u Vladi i stranci

Objavljeno: 25.11.2022, 10:05h

Potpredjsednica Vlade za spoljnu politiku i ministarka evropskih poslova Jovana Marović podnijela je ostavku na tu funkciju.

“Obavještavam Vas da, nakon izglasavanja nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore na sjednici Skupštine od 19. avgusta 2022. godine, podnosim ostavke na funkcije potpredsjednice Vlade sa spoljnu politiku, evropske integracije i regionainu saradnju i ministarke evropskih poslova u tehničkom mandatu”, napisala je Marović u dopisu predsjednici Skupštine Danijeli Đurović.

Marović je na svom Facebooku napisala:

Uvažene građanke i građani,

Želim da vas informišem da sam podnijela ostavke na sve tri funkcije koje sam vršila u prethodnom periodu (potpredsjednica za spoljnu politiku, regionalnu saradnju i evropske integracije, ministarka evropskih poslova i potpredsjednica GP Ura).

Funkcije u Vladi i partiji sam preuzela za velikim entuzijazmom i željom da proces pristupnih pregovora dovedemo u završnu fazu, a državu do članstva u Evropskoj uniji. S obzirom na to da političke partije prozivaju jedna drugu za nečinjenje putem medija, umjesto da sjednu za sto da se dogovore o ključnim pitanjima i prioritetima od značaja za demokratizaciju i integraciju, ispunjene ovog cilja, odnosno ubrzanje evropskog puta, nije moguće u ovakvim uslovima. Razlog što nisam ranije napustila ove funkcije je zaokruživanje tehničkog dijela procesa, a koji se odnosi na rekonstrukciju pregovaračke strukture, definisanje procedura u Ministarstvu, uz redovne obaveze u procesu pregovora.

Smatram da smo, moj tim i ja, u mjeri u kojoj je to bilo moguće, uz sva ograničenja zbog tehničkog mandata Vlade, uspjeli da uradimo dosta. Zbog toga želim da zahvalim državnom sekretaru, generalnim direktorima i svim zaposlenima u Ministarstvu evropskih poslova na posvećenosti i iskrenoj želji da Crnu Goru približimo EU. Bilo je zadovoljstvo raditi sa vama! Rezultate našeg rada tokom 200 dana 43. Vlade Crne Gore možete naći ovdje: https://www.eu.me/pregled-aktivnosti-mep-a-u-prvih-200…/

Na istom sajtu možete naći i našu analizu o Otvorenom Balkanu.

Iako ne na javnim funkcijama, moja misija „Crna Gora u EU“ se ovdje ne završava. Do nekih novih poslovnih poduhvata, ovo je jedina izjava za javnost koju ću dati ovim povodom.

Marović nudila ostavku na partijsku i funkcije u Vladi

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register