Borel: Bez finansijske podrške CG ako se nastavi blokada institucija

Objavljeno: 25.11.2022, 21:11h

EU neće odobriti paket finansijske podrške za energetiku Crnoj Gori ukoliko se nastavi blokada institucija i u najskorije vrijeme situacija ne normalizuje, poručio je visoki predstavnik za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku EU Žosep Borel na sastanku sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Đukanović, koji u svojstvu lidera Demokratske partije socijalista učestvuje na Kongresu Socijalističke internacionale, sastao se danas u Madridu sa Borelom kojem je predočio aktuelnu situaciju u Crnoj Gori i sa mogućim scenarijem za prevazilaženje krize.

Borel je s pažnjom saslušao ocjene i argumente koje je iznio Đukanović i istakao da se do rješenja mora doći kroz dijalog i dogovor svih političkih subjekata, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Crna Gora je bez Ustavnog suda, jer ima samo trojicu od sedam sudija, što je dovelo do blokade državnih institucija jer se ne rešavaju žalbe institucija, ali i prigovori na lokalne izbore, što blokira implemantaciju lokalnih izbora u nekim opštinama od 23. oktobra, posebno Podgorice.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register