Predstavnici ASK-a napustili Skupštinu

Objavljeno: 24.11.2022, 13:14h

Sjednicu Skupštine Crne Gore obilježila je rasprava poslanika Pokreta za promjene (PZP) Branka Radulovića i predsjednika Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Momčila Radulovića, nakon čega su predstavnici ASK-a napustili zasijedanje.

Poslanik Radulović je tokom svog izlaganja kazao da smatra da predsjednik Savjeta ASK nije dostojan funkcije, kao ni direktorica te agencije Jelena Perović, na šta je reagovao Momčilo Radulović i poručio da neće da trpi lične uvrede.

Potom je poslaniku poručio da je on “još manje dostojan” za Skupštinu.

Poslanik Radulović je podsjetio da predsjednik Savjeta ASK nije dao uvid u svoje račune u bankama Agenciji i optužio Momčila Radulovića i drugog člana Savjeta Zlatka Vujovića da rade u interesu predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) i Crne Gore Mila Đukanovića.

Momčilo Radulović je odgovorio sa mjesta da to nije tačno, prenose Vijesti.

Poslanik Radulović je potom kazao da Perović i Radulović “brane mafiju i Đukanovića”, na šta je opet Radulović reagovao da to nije tačno i da je to laž.

Nakon što je predsjedavajuća Branka Bošnjak više puta opomenula predstavnike ASK da ne dobacuju dok drugi govore, upozorila ih je da ne vrijeđaju Parlament i da treba da budu spremni da prihvate oštru kritiku.

Momčilo Radulović je potom zaprijetio da će napustiti sjednicu, govoreći da se trpi lične uvrede i da ne želi da sluša “laž na laž”.

Odmah potom su i Radulović i Perović napustili sjednicu, a prilikom izlaska predstavnik ASK se poslaniku obratio sa “sram te i stid bilo” i kazao da je “sramota ono što se desilo”.

Izlaganju Momčila Radulovića je prethodila neobična situacija, jer je on krenuo da govori dok je sjedio, na šta ga je Bošnjak upozorila da je praksa da se govori stojeći.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register