Istraživanje: Građani najviše vjeruju vjerskim institucijama, najmanje partijama

Objavljeno: 24.11.2022, 11:31h

Građani imaju najveće povjerenje prema vjerskim institucijama, a najmanje prema političkim partijama, pokazalo je istraživanje Centra za građansko obrazovanje (CGO) i agencije DAMAR.

Tokom predstavljanja nalaza istraživanja u okviru zajedničke inicijative CG puls, navedeno je da građani smatraju da političari slabo preuzimaju odgovornost za svoje postupke.

Izvršna direktorica CGO-a Daliborka Uljarević kazala je da najveći broj ljudi smatra da je riječ o revanšizmu ili promociji partije, što pokazuju odgovori na pitanje kako vide borbu protiv korupcije koju zagovara Vlada Dritana Abazovića u tehničkom mandatu.

Na referendumu o državno-pravnom statusu, za samostalnu Crnu Goru bi glasalo 61,6 odsto građana, a 23 odsto za državu sa Srbijom.

Na pitanje da li postoji podrška za proteste povodom izglasavanja Zakona o predsjedniku Crne Gore, 35,6 odsto građana se izjasnilo da ih podržava, 43,5 odsto ne, a 29,9 odsto nema stav.

Da mediji nisu objektivni i nezavisni smatra 50 odsto građana, a 28,6 da jesu takvi.

Izvršni direktor DAMAR-a Vuk Čađenović rekao je da je istraživanje rađeno od 10. do 21. novembra, na uzorku od 1.007 ispitanika.

Čađenović je rekao da istraživanje pokazuje ga građani izlaz iz krize vide u vanrednim parlamentarnim izborima.

Istraživanje je pokazalo da trećina građana smatra da njihovi prihodi ne mogu pokriti troškove domaćinstva, prenose Vijesti.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register