Zajednički biznis Tajsona i Holifilda

Objavljeno: 18.11.2022, 08:51h

Prva asocijacija na Majka Tajsona uglavnom je momenat kada on grize dio uveta protivniku Evanderu Holifildu.

Taj meč, održan 28. juna 1997, obiljžio je istoriju boksa, a njih dvojica postali su, ne samo prijatelji, već i partneri u biznisu. S obzirom na to da se približava Božić, odlučili su da lansiraju keks i gumene bombone od kanabisa u obliku uveta kome nedostaje jedan dio.

Još 2018. godine Tajson je počeo da se bavi proizvodnjom ekstrakata od legalnog kanabisa. Naime, on gaji marihuanu na svom ranču od 16 hektara u Kaliforniji, u jednom dijelu pustinje koja se nalazi na 95 kilometara jugozapadno od Nacionalnog parka Dolina smrti.

Polovina ranča je posvećena uzjaganju marihuane, a na ostatku se nalaze razni objekti od kojih i jedan posvećen školi “Tyson Cultivation School”.

Odatle je potekla i ideja da se započne za proizvodnjom “Holy ears”, proizvodom novonastale kompanije “Carma Holdings” u kojoj je Tajson partner upravo sa bivšim protivnikom Holifildom.

“Zadovoljstvo mi je što mogu da udružim snage sa bivšim protivnikom i starim prijateljem, te da naše sportske borbe možemo da pretvorimo u partnerstvo koje može imati dobar uticaj na ljude”, napisao je Tajson.

S druge strane Holifild je izjavio da su on i Tajson bili sportski protivnici, ali da je noć te 1997. godine promijenila njihove živote.

“Tada nismo bili svjesni koliko smo i kao jaki sportisti, patili. Danas, dvadeset godina kasnije želimo da sa svijetom podijelimo medicinu koja je nama nedostajala tokom karijere”, kaže Tajson i dodaje da vjerovatno ne bi odgrizao Evanderu dio uveta da je tada imao priliku da koristi kanabis.

Gumene bombone od kanabisa će biti proizvedene sa tri ukusa: Cherry Pie Punch, Sour Apple Punch i Black Eye Berry. Sve veganski i bez glutena.

Tajson ima i svoj podkast “Hotboxin with Mike Tyson” u kome je 56-godišnji bokser izjavio: “Kada se gledam u ogledalu vidim ove male fleke na zidu i kažem sebi da se bliži kraj mog trajanja na ovom svijetu. To je vrlo skoro. Naravno, svi ćemo umrijeti jednog dana”.

Poslednje vijesti o Tajsonu datiraju još iz aprila ove godine kada je u avionu udario pesnicom jednog putnika koji ga je provocirao i to pet puta.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register