MCGĐ3+

Objavljeno: 18.11.2022, 10:18h

Piše: Predrag Miloradson NIKOLIĆ

U šifrovanim dokumentima tajnih službi naših partnera i Rusije, za 50 godina znaćemo šta znači ova šifra MCGĐ3+.

Igrom slučaja, pošto sam saradnik MOSAD-a, a znam da nemam obavezu čuvanja tajne na ovom području, otkriću vam tajnu – šifra se odnosi na MAJKE IZ CRNE GORE SA TROJE I VIŠE ĐECE.

Dakle o korisnicima naknada za žene koje imaju troje i više đece.

Na stranu to što je ovo pokrenula tadašnja ministarka socijalnog staranja – iz DPS Vlade, pred izbore, gdje joj je projektovanih 15 miliona skliznulo na više od 60 miliona eura, ali kako se tadašnja opozicija klizećim startom uključila u otimanje potpuno pogrešnog koncepta diskriminatornog zakona je priča za sebe. Ili priča o populizmu.

U državi u kojoj ljekar konstatuje da je potrebno održavanje trudnoće zbog izloženosti stresu na poslu (kao da se radi o bolesti, a ne blaženom stanju), nakon čega korisnice održavanja trudnoće na instagramu postavljaju selfije iz Milana i tek kupljenim cipelama (dakle mirovanje u trudnoći), ide i mjesec odmora + porodiljsko. Dakle, za četvoro djece u nizu cijelih 8 godina doma, sa sve punom platom + da mogu da uzmu nadoknadu za MCGĐ3+. Zemlja snova.

Toliko puta sam u ovom skarednom Parlamentu čuo termin MAJKE. Naše MAJKE. Obezbijedili smo MAJKAMA nadoknade. Našim MAJKAMA smo vratili stečeno pravo! … na šta? Na nadoknadu čega?

Baš zato sam pitao moju majku da li mogu da je zovem modernim izrazom – roditeljko? Jer ako su nešto uspjeli – parlamentarci su ti ogadili svaki termin.

Samo me zovi, pa kako god hoćeš, rekla je. Hvala roditeljko!

Zemlja sa šifrom (kod MOSADa) OJL dešifrovano  – OVO JE LUDILO, se diči besplatnim udžbenicima i dječijim dodacima od 30 eura. Za svu djecu do 18 godina. Bez imanja socijalnih kartona, bez definicije granice siromaštva. Dakle, Milov unuk ima ista prava socijalnih naknada kao i svako drugo dijete. A isto sunce nas ne grije. Upozoravao sam na to na vrijeme. Ali ovdje je populizam bitniji od projekata. Na žalost. Ali ludila populizma političarima sa IQ 86 će svakako doći glave.

Izgleda da je najbitnije uhljebljenje.

Dobro si lijepio plakate – ti si kadar! Čak i u stranci koja se zove zelenom. Jer zeleno je lišće, a urbanizam i prostorno planiranje je zgrada u kojoj žive neki ljudi, koji kupe stan, a škola, dom zdravlja, park ili ikakav sadržaj su u perspektivi. Nema prostornog plana CG.

Prije četiri godine mi je u gostima bio kolega koji živi u Frajburgu. Grad izvanredne arhitekture. Na granici Njemačke sa Švajcarskom. Kad smo krenuli na Cetinje, prolazimo kroz City Kvart i on me pita – da li je ovo država napravila kvart za dio stanovništva manje platežne moći? I kod mene proradi lokal patriotizam – jeste kako si znao? Pa i mi u Njemačkoj imamo projekte za tu vrstu populacije. A đe da mu kažem da je to prestižni kvart kod nas?

U svemu tome opet Majka:

“Koja bi to crnogorska majka pobjegla i ostavila sina jedinca u pritvoru i ostavila njegovu djecu? Koja bi to crnogorska majka pobjegla i ostavila kćerku udovicu i unučad”, rekla je Medenica.

Majka jeste. Crnogorska – sad je to diskutabilno ali moderno, a znamo joj rane radove kad se “oslobađao” Dubrovnik – dakle crnogorska nije. Ona je za zločine u CG tek saznala na jednom seminaru u Hrvatskoj. A valjda su nekakve majke i one koje ne znaju ni đe su im đečije kosti, a da pri tome su im sinovi bili “obični” ljudi, bez ekskurzija s narkoticima, bez šverca cigareta. Valjda je jedina falinka bila što im majke nijesu bile na određenim uticajnim mjestima. Ali kad si majka, koja voli svoje dijete, a nije uticajna –  onda nemaš mogućnost da zaštitiš dijete od dementora, kakva je zaista Vesna Medenica. Dementor – ali majka!

Bitan je naš pravosudni sistem kao pravo koje se bliži pravdi? Nije baš da je isto kao u partnerskim sistemima država čiji dio Sistema vrijednosti želimo da budemo. Da se Vesna Medenica brani sa slobode koju naše pravosuđe, prema optužnici, terete kao organizatorku kriminalne grupe, dovoljno je biti majka (!?).

Najlakše je da ode u sigurnu kriminalnu kuću svih kriminalaca koja se zove Srbija. I tamo je takođe majka – isto majka. Pa prebaci me kao Batka Vlahovića, biće rođaka Vesne Medenice, preko Spuških zidina – story za HBO production.

Ovdje je problem pravosudni sistem. Zašto je nekom potrebnmo za zalogu za odbranu sa slobode imovina od preko million eura, a nekom je dovoljno što je majka?

I da – pažljivo sa imovinom koja je založena u konkretnom slučaju, pa se premijer pita odakle im tolika imovina? Neka se zapita čija je imovina –  neka se upozna ko je založio prije primitivnih politikantskih komentara. I ko kaže da je njihova založena? Pažljivo Dritane sa izjavama. Toliko su ti dobre službe da znam više od tebe u konkretnom slučaju.

U jednoj zemlji koja bi mogla da bude najbogatija na svijetu – hvale se socijalnim davanjima. Hvale se narodnim kuhinjama. Prehraniće siromahe koje nijesu ni pobrojali. U zemlji socijalne pravde barjače oni koji su uradili u stvarnom životu – ništa. Niti jedan projekat. Samo su poslanici, koji žderu u restoranu Skupštine koja jeste narodna kuhinja za njih, jer su vazda gladni. Bili i biće.

Zbog toga ćete, dragi građani, biti predmet osude od njih koji primaju 2,000 € za nerad, kako ne razumijete trenutak i ne možete da preživite sa 450 €? Ili oni koji su radili 40 godina i sad primaju penziju od 300 €, a još su živi? E neće da umru!

Crna Gora treba da bude majka svojim građanima. Tada će je svi voljeti. A sa poslanicima u Parlamentu koji se sa svojim platama grebu za narodnu kuhinju sopstvenog restorana ne ide se naprijed. Kao ni sa vladama u kojima su ili na čelu ili su ministri oličenja Molijerovog Tartifa (ko je čitao).

Ko nije čitao u UUG, što je kod nas u MOSADu šifra za – UŽIVAJ U GLUPOSTI.

Do tada u trećoj grani vlasti, šifra koju u MOSADu imamo JSMCSJIKU – JA SAM MAJKA CRNOGORKA SINA JEDINCA I KĆERKE UDOVICE, će vrijeđeti više od million eura kao garancija da ne zapališ za zemlju Srbiju, majku svih kriminalnih grupa.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register