Bošnjak: Uspjeli smo da izvučemo od Đukanovića da neće dati mandat Lekiću

by | nov 18, 2022 | Novosti | 0 comments

“Uspjeli smo da izvučemo od predsjednika da neće dati mandat Miodragu Lekiću i negdje je priznao da je prekršio Ustav što nije pozvao predstavnike svih partija na konsultacije za mandatara”, kazala je Bošnjak, prenose Vijesti.

Dodala je i da je rekao da nije imao namjeru da ih sve ne pozove, ali je “pomenuo negdje i skraćenje mandata Skupštini u smislu da to nije iskoristio”.

Bošnjak se nada da će sljedeći sastanak biti konstruktivniji.

Simonida Kordić kazala je da opozicija problemtizuje pitanje izmjena Zakona o predsjedniku, a vlast da li je predsjednik prekraio Ustav.

Kordić je danas na sastanak predsjednice Skupštine Danijele Đurović sa predstavnicima parlamentarnih partija došla ispred Demokratskog fronta sa poslanicama Brankom Bošnjak i Majom Vukićević.

Odgovori se, prema njenim riječima, nalaze u rukama Ustavnog suda.

Kazala je da će čitava pozicija podržati sve kandidate za sudije Ustavnog suda, te da je njihov stav da je rješenje za krizu izbor sudija US i da će dati puni doprinos.

Maja Vukićević je rekla da su kolege iz opozicije “bile tvrde da neće glasati za sudije”.

“Moj utisak je da svjesno opozicija blokira izbor sudija jer im odgovara ovakvo stanje, ne mogu se proglasiti ni rezultati lokalnih izbora”, smatra Vukićević.

Konjević: Postignut napredak, dijalog nastaviti

0 Comments

Submit a Comment