Uhapšen šef Odjeljenja za sprečavanje krijumčarenja UPC i tri službenika

by | okt 5, 2022 | Novosti, Priča dana | 0 comments

“Oni će biti sprovedeni državnom tuziocu radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih najkasnije u roku od 24 časa od časa lišenja slobode”, rekao je Radonjić.

Radonjić je podsjetio da su ranije, u istom predmetu, uhapšeni osumnjičeni predsjednik Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Elvir Adrović šef mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja Uprave prihoda i carina Milutin Pejović i vozač kamiona sa oduzetim cigaretama Dalibor Brnović zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, primanje mita i zloupotreba službenog položaja, a nakon saslušanja im je odredjno zadržavanje u trajanju do 72 časa od časa lišenja slobode.

Postupak izviđaja u predmetu, koji obuhvata i druga službena lica, pored osumnjičenih i uhapšenih, je pokrenulo Specijalno drzavno tužilaštvo, po službenoj dužnosti, a dokazi i obavještenja su prikupljani u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem.

“Radi zaštite interesa i svrhe postupka, za sada se neće iznositi više podataka, a Specijalno državno tužilaštvo će blagovremeno obavijestiti o svojim daljim radnjama i njihovim rezultatima, poštujući i pravo javnosti da zna,”, zaključio je Radonjić.

Ranije danas zbog afere oko šverca cigareta ostavku je podnio direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević.

0 Comments

Submit a Comment