Konjević: Jesam li ja pokrovitelj šverca ili je logičnije da to bude Dritan

Objavljeno: 04.10.2022, 15:15h

Raško Konjević, lider Socijaldemokratske partije i mnistar odbrane u Vladi kojoj je izglasano nepovjerenje, izjavio je danas da je moguće da je uništeno samo 10 % švercovanih cigareta.

“Postoje indicije da je u medijskim performansima premijera Dritana Abazovića i  direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića 90 odsto cigareta završavalo u švercu, a da je svega deset odsto uništavano”, kazao je Konjević novinarima nakon sjednice Vijeća za ncionalnu bezbjednost, na kojoj je smijenjen sa dužnosti šefa Biroa za koordinaciju službama bezbjednosti.

On je rekao da je “nezamislivo da direktor Uprave prihoda i carina ne zna ništa o tome”.

“Danas je svakom jasno da Milošević nije mogao da uradi ništa bez znanja Abazovića. Čini mi se jasnije što je lica osuđivana za kriminalna djela predlagao za neke ozbiljne funkcije. Želja je da se uspotaviti neka vrsta organizovane kriminalne grupe u Upravi prihoda i carina i Agenciji za nacionalnu bezbjednost kako bi cigarete završavale na sivom tržištu”, rekao je Konjević, preneseno je na veb sajtu SDP.

On je osumnjičio Abazovića za poktroviteljstvom na švercu cigareta.

“Jesam li ja pokrovitelj šverca ili je logičnije da to bide Dritan. Ovo je važna tema koju sam želio da otvorim na BOK-u. Abazović predložio moje razrješenje danas. Tu nema spora. Indikativna je motivacija da to uradi danas i nakon što smo sve saznali danas da je 90 odsto cigareta odlazilo na sivo tržiste. Na vijeću je saopstena indicija da je 90 odsto cigareta umjesto spaljivanja otišlo u šverc. Nije važno ko je to saopštio, a važno je da su to nadležne institucije sopštile”, rekao je Konjević.

Abazović smijenio Konjevića sa mjesta šefa koordinatora službi bezbjednosti

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register