Zaharova: Iza protjerivanja diplomata iz CG jasno vidljiv zapadni trag

Objavljeno: 30.09.2022, 18:11h

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da se iza protjerivanja šest ruskih diplomata iz Crne Gore “jasno vidi zapadni trag”.

„Posljednjih godina u Podgorici su, iz sebičnih političkih pobuda, navikli da bespogovorno prate rusofobičnu ‘politiku obuzdavanja’ koju nameću Anglosaksonci, a koja danas pod dežurnom kamuflažom ukrajinskih događaja dostiže maksimalnu brzinu“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ministarstva spoljnih poslova Rusije, prenosi Beta.

Kako je navela, nemoguće je drugačije objasniti kako je zemlja koja je istorijski bliska i prijateljska za kratko vrijeme postala „gotovo isturena stanica ofanzive na Rusiju“.

Ona je preporučila Rusima da, s obzirom na neprijateljsko ponašanje vlasti u Podgorici, „kritički prilaze planiranim putovanjima u Crnu Goru“.

Navela je da „neprijateljsko ponašanje“ neće ostati bez odgovora.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore proglasilo je juče šest diplomata ambasade Ruske Federacije akreditovanih u Crnoj Gori personama non grata, zbog aktivnosti „koje su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima“.

Tokom prethodnih šest mjeseci pod istim obrazloženjem protjerano je šest ruskih diplomata.

MVP: Šest ruskih diplomata proglašeno personama non grata

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register