Beogradske trafike se pridružile bojkotu Informera

Objavljeno: 30.09.2022, 12:03h

„Megaekskluzivan “ intervju sa serijskim silovateljem I. M. koji je prije dva dana objavio Informer, izazvao je burne reakcije institucija, proteste ispred redakcije pomenutog tabloida, a sada su se bojkotu pridružile i neke beogradske prodavnice i trafike.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije obavještenja koje su okačili vlasnici nekih prodavnica prehrambene robe u Beogradu na kojima piše da su tabloid Informer povukli sa polica. Naravno, povod je skandalozan intervju sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem.

„Poštovani potrošači, iz poštovanja prema našim bakama, mamama, ženama, sestrama, danas nećemo prodavati novine „Informer“, piše u saopštenju na ulaznim vratima.

Takođe, Instagram stranica pod nazivom „Naslovne strane 365“, koja svakog dana  objavljuje aktuelne naslovnica svih novina sa teritorije Srbije, upadljivo je izostavila naslovnicu Informera na kojoj je glavna priča intervju sa silovateljem i time jasno iskazala svoj stav, piše Danas.

Savet za štampu upozorio je da je objavljivanjem ispovijesti osuđenog silovatelja koji je odslužio zatvorsku kaznu, list Informer prekršio više tačaka Kodeksa novinara Srbije i suprotno načelu odgovornosti medija ponizio žrtve, uznemirio javnost i zastrašio svoje čitaoce.

Nekoliko stotina građana protestovalo je prekjuče ispred redakcije Informera kako bi iskazali protivljenje objavljivanju intervjua sa osuđenim silovateljem Igorom Miloševićem, koji je taj medij pustio u javnost.

Protest ispred Informera zbog intervjua sa osuđivanim silovateljem (video)

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register