Abazović: Đukanović ima malo karata u rukama (video)

Objavljeno: 29.09.2022, 16:59h

Predsjednik Milo Đukanović ima malo karata u rukama, bilo bi dobro da ih iskoristi u foto-finišu na ispravan način, a ne na način koji je štetan. Ako ih iskoristi na način koji je štetan, imaće adekvatan odgovor, poručio je premijer Dritan Abazović odgovarajući na pitanja novinara u Nikšiću.

On je kazao da Milo Đukanović ne može da raspusti Skupštinu Crne Gore, jer bi to učinio 5. decembra kada se formirala Vlada posle 30. avgusta.

“Baš je jednostavno. Nakon svega što je uradio u prethodnom periodu, nema pravo da nas politički maltretira i pokušava da pronađe i protiv zakonitim djelovanjem natjera nekog da uradi nešto. Ako budu poslanici željeli da idu na izbore, ići ćemo na izbore. Ako ne budu željeli, znaju se procedure. Iako Ustav nije skroz precizan, jer su ga oni pisali misleći da DPS nikad neće otići na vlasti. Njega su pisali Ranko Krivokapić i Milo Đukanović misleći da će da vladaju narednih sto, sto pedeset godina dok budu postojali ustavi kao takvi i da neće biti potrebe da se određuju pravne praznine” , naveo je on, prenosi Dan.

Abazović je istakao da je rok od 30 dana izmišljena stvar i da Đukanović nije imao obavezu da u tom roku predloži mandatara jer je to rok samo posle izbora.

“Kad je rekao nisu dostavljeni potpisi, jesu li dostavljeni kada sam ja dobio mandat. Ovo što ljudi oće da budu iznad institucija i zakona i to što neće da prihvate da više ne upravljaju situacijom to je njihov problem”, dodao je.

Prema njegovim riječima, da Đukanović sluša dobronamjerne savjete bio bi u političkoj penziji.

“Međutim njegovo je pravo da se bavi politikom onako kako misli. Ono što treba da se desi, desiće se i mislim da će se desiti povoljne stvari za građane Crne Gore. To je moja poruka, jedna jedina, nas uskoro i očekuju i predsjednički izbori, parlamentarni. Mislim da je situacija sasvim jasna, ponavljam, zbog svoje reputacije i reputacije Crne Gore, Đukanović te male karte treba da iskoristi u korist Crne Gore, a ne na njenu štetu”, zaključio je on.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register