'; ?>

Radonjić: Ne postoji potreba da se Abazović ispita o navodnoj povezanosti sa škaljarskim klanom

Objavljeno: 28.09.2022, 20:25h

Ne postoji potreba da se premijer kojem je izglasano nepovjerenje Dritan Abazović ispita na okolnosti navodne povezanosti sa škaljarskim kriminalnim klanom, smatra specijalni državni tužilac Vukas Radonjić.

Dodaje da su svi transkripti koje je M portal do sada objavio obrađeni od strane ranijeg specijalnog tužioca i da su na osnovu toga podignute optužnice protiv određenih lica.

“Taj materijal je već bio razmatran od strane Specijalnog državnog tužilaštva kao organa i ranijeg specijalnog tužioca i treba pitati njega zašto nije određene stvari procesuirao, ako je smatrao, a možda i nije smatrao da tu ima krivičnog djela. To su sve materijali koji su bili prisutni u tužilaštvu, specijalnom policijskom odjeljenju, mnogo ranije nego što sam ja došao u SDT i bili su predmet obradi”, ističe Radonjić, piše Gradski portal.

Odgovarajući na pitanje da li će Abazović biti ispitan povodom ovih navoda, Radonjić ističe da je on ispitan u mjeri u kojoj je potrebno.

“Formirano je više predmeta povodom onih natpisa. U Osnovnom, Višem i Specijalnom državnom tužilaštvu, svako u skladu sa svojim nadležnostima. Mi smo se fokusirali na dio koji se tiče optužbi da su određena fizička i pravna lica uključena u krijumčarenje cigareta, Više tužilaštvo na onaj dio koji se tiče pozivanja na pobudu protiv ustavnog uređenja, jer je to krivično djelo iz njihove nadležnosti. A određenim navodima se bavi Osnovno državno tužilaštvo”, objašnjava Radonjić.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na pcnen@t-com.me
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register