Proširena optužnica protiv Miloša Medenice

Objavljeno: 26.09.2022, 23:57h

Specijalno tužilaštvo proširilo je istragu protiv Miloša Medenice za još jedno krivično djelo – sprječavanje dokazivanja.

Po spisima, u koje je Televizija Vijesti imala uvid, on je u avgustu 2020. godine preko telefona prijetio policajcu Mladenu Boškoviću, da lažno svjedoči u predmetu koji je Osnovno tužilaštvu u Kolašinu formiralo protiv njegovog prijatelja Ivana Jeknića.

“Nakon saznanja da je njegov prijatelj Ivan Jeknić napao policijske službenike Predraga Rakočevića i Mladena Boškovića, dana 08.08.2020. godine prilikom intervencije u ugostiteljskom objektu “Balkan” u Kolašinu te da će u vezi sa tim biti pokrenut krivični postupak, dana 13.08.2020. godine u telefonskoj komunikaciji uputio prijetnje policijskom službeniku Mladenu Boškoviću kako bi on i njegov kolega Predrag Rakočević, kao svjedoci događaja, dali izjavu postupajućem tužiocu koja bi osumnjičenom Ivanu Jekniću pogodovala u krivičnom postupku”, piše u spisima predmeta, prenose Vijesti.

Televizija Vijesti došla je i do sadržine prijetnji koje je navodno tom prilikom uputio Medenica.

“Nije sve uniforma, ima život i poslije uniforme, greota je da momak zbog vas ide u zatvor. Dobro razmisli, ionako vas niko ne voli, da može očekivati da ih neko pljuje i napadne, nije Jeka sam, ima i on društvo”.

Miloš Medenica se tereti i da je naredio prebijanje policajca Boškovića. Zbog toga mu se, prvom naredbom na teret stavlja i da je počinio krivično djelo – teška tjelesna povreda putem podstrekavanja.

“Neka ga za početak dobro izlome, pa ćemo vidjeti kako se bude ponašao. Kad ga obale, s palicom mu koljeno slome, ne treba mu metak ništa, ili čekićem, zagarantovano svaka kost u koljeno puca”, piše u spisima predmeta.

Miloš Medenica kao organizator kriminalne grupe, čiji je član, prema dokazima istražitelja postala i njegova majka, bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, tereti se za još pet krivičnih djela koja je počinio od 2019. godine i to – stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo “krijumčarenje”, nedozvoljeno držanje oružja, zatim omogućavanje uživanja opojnih droga i “navođenje na protivzakonit uticaj”.

 

Miloš Medenica uhapšen na aerodromu u Golubovcima

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register