Rama: Srbija treba da prizna Kosovo i da mu se izvini

by | sep 23, 2022 | Novosti, Priča dana | 0 comments

“Mislim da je priznanje i traženje oproštaja kraj procesa. Proces ne počinje priznanjem i traženjem oproštaja”,  rekao je Rama u televizijskom iz Njujorka gdje učestvuje na zasijedanju Generalne skupštine UN.

Kako su prenijeli prištinski mediji, Rama je rekao da su njegovi odnosi sa Aljbinom Kurtijem fantastični.

“Zaista imamo veoma slatku, veoma prijateljsku komunikaciju….što znači da mnogo razgovaramo o različitim temama, sučeljavamo mišljenja vezana za različite političke filozofije. Komunikacija je zaista slatka, bratska, prijateljska. To je kako treba da bude, veoma građanski i prijateljski odnos”,  rekao je.

Govoreći o odnosu sa Kurtijem, Rama je dodao da se „ne moraju slagati o svemu“.

“Ne slažemo se oko pristupa Srbiji, oko priznanja i traženja oproštaja, ne slažemo se oko ‘Otvorenog Balkana’, ali to nas ne sprečava da se dogovorimo oko mnogo drugih stvari”,  rekao je Rama.

On je rekao i da je 12. oktobra dobio pravo da se obrati Savjetu Evrope.

“Pitanje je veoma osjetljivo. Savjet Evrope je napisao veoma mračnu stranicu podržavajući izvještaj Dika Martija. Danas je taj odnos potpuno drugačiji. Savjetu ću se obratiti i na osnovu činjenice da je Parlament Albanije konsenzusom donio rezoluciju kojom se odbija rezolucija Dika Martija. Savjet Evrope treba da se ogradi od te krivične prijave koja je nanijela veliku štetu Kosovu. To je naša inicijativa”,  rekao je Rama.

0 Comments

Submit a Comment