Nova optužnica protiv rođaka Svetozara i Miloša Marovića

by | sep 23, 2022 | Novosti, Priča dana | 0 comments

Ona nije jedina koja je u rodbinskim odnosima sa Marovićima, a protiv koje je specijalna tužiteljka Tanja Čolan Deretić podigla optužnicu.

Na spisku optuženih našla se i službenica Sekretarijata za investicije opštine Budva, Dragica Popović, tašta Miloša Marovića, koji je, baš kao i njegov otac, uspio da izbjegne robiju za budvanske afere tako što je pobjegao u Beograd gdje mu je kazna zastarjela.

Istraga se, zbog zloupotrebe službenog položaja na organizovan, način vodila i protiv ćerke Svetozara Marovića, Milene Marović – Bogdanović, koja je tada bila menadžerka Opštine Budva ali je, kako pouzdano saznaje TV Vijesti, Tužilaštvo prije nekoliko dana obavijestilo budvansku Opštinu, kao oštećenu, da je obustavljen postupak protiv nje i još dvije zaposlene u Opštini. Ipak, to ne mora da znači da se i ona neće naći pred sudom, prenosi portal Vijesti.

“Jer ne postoje dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su učinile to krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. U roku od 30 dana od dana kada vam je naredba dostavljena, možete preuzeti krivično gonjenje navedenih okrivljenih pred višim sudom u podgorici podizanjem optužnice”, navodi se u dopisu upućenom Opštini Budva od strane SDT-a.

Istim dopisom, tužiteljka Čolan Deretić obavještava da je Specijalno tužilaštvo u odnosu na predmetni događaj, a zbog krivičnog djela – zloupotreba službenog položaja, podiglo optužnicu protiv nekadašnjeg direktora budvanskog “Vodovoda” Milenka Medigovića, nekadašnjeg sekretara za zaštitu imovine Novaka Klisića, ali i protiv bivšeg menadžera budvanske opštine Aleksandra Tičića.

Govoreći o slučaju “Trejdjunik”, Tičić je ranije više puta javno saopštio da je Opštinu napustio pet mjeseci prije potpisivanja spornog aneksa ugovora 3 u slučaju “Trejdjunik”. Prema dokazima tužilaštva, potpisivanjem i sprovođenjem tog aneksa, zaključenim između opštine i kompanije “Trejd-junik”, lokalna uprava direktno je oštećena za više miliona eura.

0 Comments

Submit a Comment