Kolegijum bez saglasnosti o Đukanovićevom zahtjevu

Objavljeno: 22.09.2022, 16:38h

“Na današnjoj sjednici kolegijuma pored uobičajenih stvari najviše vremena smo potrošili na zahtjev predsjednika države Mila Đukanovića da se održi vanredna sjednica na kojoj bi se razmatrala odluke o skraćenju mandata Skupštini”, poručio je poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović.

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović odlučiće sama o datumu održavanju sjednice na kojoj bi se odlučivalo o zahtjevu predsjednika Crne Gore da se izglasa skraćenje mandata državnom parlamentu. Većina članova kolegijuma danas nije bila saglasna o tome da li postoje uslovi da parlament raspravlja o ovoj inicijativi.

Nakon sjednice poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović kazao je da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uz zahtjev za sazivanje vanredne sjednice parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o skraćenju mandata Skupštini nije dostavio predlog odluke o kojoj treba da se glasa.

On je novinarima, nakon sjednice Kolegijuma Skupštine, rekao da većina članova Kolegijuma smatra da je napravljena proceduralna greška jer Đukanović nije dostavio predlog odluke o kojoj treba da se glasa.

„Kada je bilo slučajeva da se glasa o skraćenju mandata, predlagači su uvijek prilagali i odluku koja definiše sve, do kada traje mandat, kada se objavljuje u Službenom listu“, naveo je Radunović, prenosi Mina.

On je kazao da zbog toga misle da Đukanović treba da obnovi zahtjev na način da bude uredan.

Radunović je, govoreći o datumu održavanja sjednice, poručio da Đukanović može da traži i kraći rok.

„Jedino ko se protivio ovakvom stavu je Danijel Živković iz Demokratske partije socijalista. Nije bilo konsenzusa, pa će o ovome morati da odluči predsjednica Skupštine Danijela Đurović“, rekao je Radunović.

On je dodao da su na današnjoj sjednici Kolegijuma, pored uobičajenih stvari, najviše vremena potrošili na zahtjev Đukanovića o vanrednoj sjednici.

 

Đurović za sjutra zakazala Kolegijum, raspravljaće se o inicijativi Đukanovića

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register