Kasalica podnijela ostavku

by | sep 22, 2022 | Novosti | 0 comments

Ostavku je podnijela u ponedeljak, 19. septembra, ali se to nije našlo na sjednici Kadrovske komisije Vlade.

Ona je u ostavci navela da se pridružila timu ministarstva finansija odgovorno prihvatajući mnoge zadatke bez limitiranja nadležnosti s ciljem realizacije neophodne i važne reformske agende u uslovima značajne eksterne i interne osjetjlivosti u ekonomskog okruženju.

Istakla je da je jedan od ključnih elemenata reformske agende podrazumijevao reformu tima u okviru državnih organa, ali da se taj prije potrebni iskorak nije desio.

Navela je da mora konačno Crna Gora da bude ozbiljna država i da su za takav poduhvat socijalnih i ekonomskih reformi potrebni odgovorni i ozbiljni ljudi.

“To ni ovaj put nijesam uspjela s toga odgovorno ostavljam instituciju da nastavi neumitnu institucionalni pad u novoj klanovskoj zarobljenosti onih koji ne dozvoljavaju da se ministarstvo reformiše u ozbiljnu i održivu kvalitetnu instituciju. Posebno zbog činjenice da rad ministarstva određuje ukupne uspjehe rada Vlade, pošto mnogobrojna ministarstva osim da se o maalom broju zaposlenih inkorporiraju u Ministarstvo finansija nijesu sposobna da odgovorno obnašaju regulatorne nadležnosti”,  navela je ona.

0 Comments

Submit a Comment