DF skuplja potpise za inicijativu za razrješenje Đukanovića

by | sep 22, 2022 | Novosti, Priča dana | 0 comments

Inicijativu je upućena poslanicima stare većine, a istu je, prema nezvaničnim informacijama, potpisao GP URA, prenosi portal Borba.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović sopštio  je da je DF napisao inicijativu i potpisao, shodno Ustavu, „postupak za razrješenje predsjednika države“.

“Ustavna odredba nije ispoštovana, nije pozvao na konsultacije Miodraga Lekića, Gorana Danilovića Maksima Vučinića. Mi imamo jasnu većinu. Pozivam Đukanovića i razumne ljude iz DPS-a da ga ubijede da povuče zahtjev za raspuštanje Skupštine. Povuci, ako želiš mir i dijalog u Crnoj Gori i daj mandat Lekiću”,  poručio je Bulatović i  dodao da je lažna teza da su bili potrebni potpisi za mandatara.

Prema članu 98 Ustava Crne Gore postupak za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav može pokrenuti Skupština, na predlog najmanje 25 poslanika.

Predlog za pokretanje postupka Skupština dostavlja predsjedniku Crne Gore na izjašnjenje. Odluku o postojanju ili nepostojanju povrede Ustava donosi Ustavni sud i bez odlaganja je objavljuje i dostavlja Skupštini i predsjedniku Crne Gore, piše u Ustavu.

0 Comments

Submit a Comment