DF skuplja potpise za inicijativu za razrješenje Đukanovića

Objavljeno: 22.09.2022, 17:33h

Zbog nedodjeljivanja mandata za sastav nove vlade Miodragu Lekiću i proceduralnih propusta tokom konsultacija (nepozivanja svih parlamenatrnih političkih partija), DF je počeo sa prikupljanjem potpisa za inicijativu za Đukanovićevo razrješenje sa pozicije koju pokriva.

Inicijativu je upućena poslanicima stare većine, a istu je, prema nezvaničnim informacijama, potpisao GP URA, prenosi portal Borba.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović sopštio  je da je DF napisao inicijativu i potpisao, shodno Ustavu, „postupak za razrješenje predsjednika države“.

“Ustavna odredba nije ispoštovana, nije pozvao na konsultacije Miodraga Lekića, Gorana Danilovića Maksima Vučinića. Mi imamo jasnu većinu. Pozivam Đukanovića i razumne ljude iz DPS-a da ga ubijede da povuče zahtjev za raspuštanje Skupštine. Povuci, ako želiš mir i dijalog u Crnoj Gori i daj mandat Lekiću”,  poručio je Bulatović i  dodao da je lažna teza da su bili potrebni potpisi za mandatara.

Prema članu 98 Ustava Crne Gore postupak za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav može pokrenuti Skupština, na predlog najmanje 25 poslanika.

Predlog za pokretanje postupka Skupština dostavlja predsjedniku Crne Gore na izjašnjenje. Odluku o postojanju ili nepostojanju povrede Ustava donosi Ustavni sud i bez odlaganja je objavljuje i dostavlja Skupštini i predsjedniku Crne Gore, piše u Ustavu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register