Kračković novi predsjednik Sindikata medija

Objavljeno: 17.09.2022, 15:34h

Dugogodišnji novinar i urednik Radomir Kračković novi je predsjednik Sindikata medija Crne Gore, jednoglasna je odluka delegata četvrte Skupštine Sindikata medija Crne Gore.

Kračković je najavio da će u naredne četiri godine fokus njegovog rada biti na usvajanju Granskog kolektivnog ugovora za medijsku djelatnost, na punom poštovanju svih radnih prava u medijima, veću bezbjednost novinara i medijskih radnika kao i povećanju broja članova Sindikata.

Skupština je izabrala i novi Glavni odbor za naredni četvorogodišnji mandat. Glavni odbor će činiti: Jadranka Drobnjak i Danijel Čelecki (RTCG), Boris Pejović (Vijesti), Predrag Nikolić (Monitor), Edin Zuković (RTV Pljevlja), Enes Gusinjac (RTV Rožaje), Milena Bubanja Obradović (Radio Berane), Dragana Vlaović (RTV Herceg Novi), Suzana Mujić (Radio Ulcinj), Siniša Sanader (Radio Tivat), Marijana Camović Veličković (individualni članovi) i Radomir Kračković (TV Vijesti), piše u saopštenju.

“Nadam se da ćemo nastaviti saradnji, da ćemo i dalje zajednički raditi na onim najvažnijim ciljevima naših organizacija, ali i Evropske federacije novinara, a to je jačanje i osnaživanje novinara i novinarki”, zaključila je ona.

U radu Skupštine učestvovalo je 30 delagata i delegatkinja iz 12 sindikalnih organizacija.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register