Oduzete cigarete stigle iz Dubaija, naručilac poznata osoba

Objavljeno: 08.09.2022, 08:41h

Milionski vrijedne cigarete oduzete od kompanije “Kozd Company” u Crnu Goru stigle su 19. jula, kontejnerašem “Wec Majorelle” koji plovi pod zastavom Kipra.

Kontejneri u kojima su bile cigarete brendova “Dolce” i “Lamer”, na taj brod utovarene su 14. jula u grčkoj luci Pirej. Prethodno, njemačkim “Frankurt expressom” kontejneri su stigli iz luke Jebel Ali (Dubai), odakle su isplovili 23. juna.

Kompaniji iz Rume je naručilac cigareta.

Naručilac cigareta preduzeće “Kozd Company” registrovano je 2015. godine u Rumi, sa djelatnošću skupljanje otpada i osnivačkim ulogom od 100 dinara, prenosi portal Vijesti.

Od osnivanja do 6. jula ove godine, prema izvodima iz registra vlasnik i direktor je bio Zdravko Kosanović iz Nikšića. U Agenciji za privredne registre Srbije tog dana donijeto rješenje kojim se usvaja promjena podataka odnosno brisanje osnivača Zdravka Kosanovića i upis novog vlasnika Veselina Vuletića.

Zahtjev za promjenu vlasnika predat je 29. juna ove godine.

Kosanović, prema izvodima iz registra, ostaje direktor firme do 22. avgusta kada ga je zamjenio Vuletić.

U privrednom registru postoji i ugovor o spajanju između firmi “Kosanović Group” i “Kozd Company” iz jula 2019. godine, kojim se firma “Kozd Company” pripaja “Kosanović Group”.

Obje firme su tada bile u vlasništvu Kosanovića, a “Kosanović Group” je i dalje. Ugovor je predviđao da se nakon prenošenja imovine na “Kosanović Group” izbriše iz registra firma “Kozd Company”, ali se to iz nekog razloga nije desilo.

“Kozd Company” je za prošlu godinu predala finansijski izvještaj u kojem nije imala nikakve prihode niti i jednog zaposlenog, već samo poslovne rashode – troškove amortizacije od 786 hiljada dinara i hiljadu dinara nematerijalnih troškova, tako da je ostvarila gubitak od 787 hiljada dinara.

Prema podacima Uprave za duvan Srbije firma “Kozd Company” nije registrovana za trgovinu duvanskim proizvodima, niti ima dozvole za uvoz duvanskih proizvoda za veleprodaju niti specijalne dozvole za uvoz i prodaju u posebnim zonama i fri šopovima.

Kosanović u Nikšiću od 2008. godine ima firmu “Kosanović” koja se bavi sakupljanjem sekundarnih sirovina.

Od 2006. suvlasnik je Centra za reciklažu iz Nikšića, koji je početkom ove godine kupio bivšu nikšićku fabriku “Metalac”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register